Kompost hazırlanırken su olarak klor içermeyen su kullanılmalıdır. Bunun için taşıma su veya doğrudan dere suları kullanılabilir. Klor, istiridye mantarı tohumlarının gelişimini ve verimini olumsuz olarak etkileyecektir.
Kompostu hazırlamak için öncelikle karanlık ve nemli bir oda bulabilirsiniz. Bu profesyonel yetiştirme ortamlarında özel mantarhaneler ya da depolar olmaktadır. Sizler, evlerin en alt odalarını ya da bodrumlarını kullanabilirsiniz.
Your browser isn’t supported any longer. Update it to find the greatest YouTube encounter and our most recent features. Learn more
İstiridye mantarı kompostu için ana katı madde olarak en fazla kullanılan maddeler şunlardır ;
Tohumlarfidana.Internet’ten satın alacağınız istiridye mantarı tohumları, evde kolayca mantar yetiştirme deneyimi yaşamanızı sağlar.
Nefis Yemek Tarifleri uygulamamızı indirerek tariflere çok daha hızlı şekilde ulaşabilirsiniz.
İstiridye mantarı tohumu, aslında istiridye mantarının miselyum advertı verilen ipliksi yapılarıdır. Miselyum, istiridye mantarının büyümesini sağlayan ve besinleri emen kısımdır.
Miselin çoğalması laboratuvar ortamında yapılabildiği gibi farklı yerlerde de kolaylıkla yapılabilmektedir. Buğworking day ile misel çoğaltımı oldukça yaygın olan yöntemlerden bir get more info tanesidir.
Katı madde yani bitki ve ağaç artworkıklarının oranı, nem oranı ve misel miktarı çok değişken olup sonsuz sayıda farklı alternatif deneyip en iyi sonuç bulunabilir.
Misel ön gelişme dönemi kompost içine karıştırılan mantar misellerinin gelişmesi için belirli sıcaklıkta tutuldukları aşamadır Misel ön gelişme döneminde kompost sıcaklığının twenty-twenty five°C arasında tutulması gerekmektedir.
This Internet site is utilizing a safety support to protect alone from online assaults. The motion you simply carried out triggered the safety Option. There are plenty of steps that might set off this block including submitting a specific phrase or phrase, a SQL command or malformed info.
Bu malzemelerin üzerine istiridye mantarı sporları serpilir ve nemli bir ortamda bekletilir. Bir süre sonra, miselyum malzemeye yayılır ve istiridye mantarı tohumu hazır olur.
Mantarın beslenmesi için gerekli olan ortam; çeşitli organik maddelerin ayrıştırılması ve bazı besin elemanlarının eklenmesi sonucu elde edilir. Bu özel şekilde hazırlanan ortama mantar yetiştiriciliğinde “Kompost” denilmektedir
Örneğin pamuk sıcağı emen bir madde olduğundan sıcak iklimde kompost iç sıcaklığını çOkay yükseltir. Bu da soğutma maliyetini arttıracak veya sistem yetersizliği nedeniyle istiridye mantarı üretimi olmayacaktır.